Autokoulu Espoossa

Mikä koulutuspaketti sopisi minulle?

Mikä koulutuspaketti sopisi minulle?

Johtavana ajatuksena koulutuspaketin valinnassa täytyy muistaa, että kukin meistä on oppimisen kannalta yksilöllinen ja siksi toinen saattaa tarvita harjoittelukertoja enemmän, toinen vähemmän. Toinen oppii lukemalla, toinen kuuntelemalla, harjoittelemalla, kirjoittamalla, kysymällä. Autamme mielellään suunnittelemaan sinulle sopivimman koulutuspolun, jolla onnistutaan teoria- ja ajokokeessa! Haluamme ennen kaikkea antaa elämänkestoiselle kuljettajauralle hyviä eväitä, joilla pärjätä nyt ja tulevaisuudessa. Harjoittelu on kaiken avain – mitä enemmän harjoittelet, sitä paremmaksi voit tulla! Mitä paremmaksi haluat tulla, suosittelemme ajamaan ja harjoittelemaan sitä enemmän! Jokainen ajotunti on sijoitus omaan ajotaitoosi.

Ajokorttilaki sallii ajokokeen suorittamisen minimissään 14 ajotunnin jälkeen (10 ajotuntia + riskientunnistuksen 4 ajotuntia), mutta esimerkiksi ilman aiempaa kokemusta moottoriajoneuvon kuljettamisesta, se ei vielä useammallekaan kuljettajalle riitä ajokokeen läpäisyyn pääkaupunkiseudun vaihtelevassa liikenneympäristössä. Mopoauton, mopon tai kevytmoottoripyörän ajokortin omaavat, nopeasti oppivat tai vaikkapa motorisesti lahjakkaat (esim. tavoitteellista liikuntaharrastusta harrastavat) kuljettajakokelaat voivat useimmiten onnistua ajokokeessa ns. “minimitunneilla”. Ajamisen harjoittelussa pätee kuitenkin klassinen sääntö ”harjoitus tekee mestarin”.

Autokoulu Street Smarts pyrkii kannustamaan hinnoittelussaan kattavaan ja riittävään harjoitteluun jo ennen ensimmäistä ajokoetta. Kokemuksemme mukaan autokouluissa pääkaupunkiseudulla on yleensä keskiarvoisesti ajettu noin 20-22 ajotuntia (ml. riskientunnistusajotunnit 4 kpl) ennen kuin ajokokeesta päästään läpi. Tähän kokemukseen perustuen ajokorttikurssiemme ajotuntimäärät vaihtelevat 14-22 ajotunnin välillä. Vertaillessasi eri autokoulujen kursseja ja sisältöjä, kannattaa vertailla ajotuntien kokonaiskappalemäärää ja paljonko tunneista ajetaan simulaattorilla, sillä simulaattorituntien määrällä on kustannuksia alentava vaikutus. Meillä simulaattorilla voidaan ajaa (huom! Liikenneopettaja on kaikilla tunneilla läsnä), mutta halutessasi kaikista kursseista voi tehdä lisähinnasta kokonaan simulaattorittomia (poislukien pimeänajon harjoitukset, 1 ajotunti).

Haluamme kannustaa kuljettajiamme harjoittelemaan ja ajamaan mahdollisimman paljon, jotta ajotaidot karttuisivat ja ajokokeista päästäisiin hienosti läpi. Kurssipaketin valinta ei vielä välttämättä tarkoita ajokortin suoritusta kyseessä olevan paketin ajotuntien määrillä, sillä lopulliset opetusmäärät ja sitä mukaa ajokortin hinta määräytyy kullekin lopulta yksilöllisesti riippuen paljonko opetusta ja harjoittelua kukin tarvitsee.

Ilmottaudu autokouluun